Welkom

 Wij zullen ons eerst even voorstellen; wij zijn Wout en Esther Boekhout en wonen in Eerste Exloërmond in het prachtige Drenthe in een door Wout zelf verbouwde schitterende oude boerderij. Wij wonen samen met onze 9 honden, 1 kat, wat kippen en 2 konijnen, een hele beestenboel dus! Wout runt bij ons thuis ons Honden- en Kattenhotel Bacchus – http://hondenhotelbacchus.nl – en zelf ben ik juridisch secretaresse op een advocatenkantoor.

Eén van onze grootste liefdes is de Stabyhoun, oftewel de Friese Stabij. Onze eerste Stabyhoun Toby is geboren in 1994, hij had geen stamboom, maar wij zeiden altijd dat hij er wel heel dicht naast had gelegen, hij mocht 15½ jaar worden. Toen Toby een jaar of 9 was kwam Manus fan e Alde Leane in ons leven als herplaatser, hij was toen 2½ jaar en helaas hebben wij op 21 april 2016 afscheid van hem moeten nemen, zijn hoofd wilde nog wel, maar zijn lichaam niet meer. We hebben wel heel veel mooie herinneringen aan hem en hij is 14½ jaar geworden. Manus was een geweldige en stabiele reu en een gouden karakter. Wij hebben ook een zoon van Manus, Jelle en Jelle is nu 8 jaar en is dekreu volgens de regels van de NVSW. Manus was een gepensioneerd dekreu en heeft heel wat gezonde kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen op zijn naam staan. Jelle heeft het stokje van hem overgenomen en Jelle heeft nu twee nesten op zijn naam staan. Dan hebben we ook nog ons Guusje (Van Staloptimist Fardau), een dochter van Manus en zij is de stammoeder van Út Earst Mûn. Guusje is nu 5 jaar en zij kwam heel plotseling in ons leven op een leeftijd van 11 weekjes, maar daar hebben wij nog geen seconde spijt van gehad dat wij toch voor haar gekozen hebben, tenslotte is zij een dochter van Manus. Zij is echt een heel lief en zachtaardig teefje. Guusje heeft op 24 september 2016 haar eerste nestje mogen verwelkomen en uit dat nest hebben wij Sietske (Anga Guusje Út Earst Mûn) aangehouden, we hadden keuze uit 6 teefjes, maar zij is het geworden (zie knopje onze honden). Twee weekjes later werd ons sheltienestje geboren, ook daar hebben wij een teefje van aangehouden, Lotte (Silwick Don’t Ya Tell Mummy), een heerlijke pup die nu in deze periode heel veel lol heeft met Sietske, dikke vriendinnen zijn het.

Verder hebben wij nog een ras waar wij helemaal verliefd op zijn en dat is de Sheltie. Momenteel hebben wij zes shelties rondlopen, Elsa, een driekleur sheltie teefje van 7 jaar, Sanne is een bleu merle teefje van 5 jaar en van Sanne hebben wij een dochter aangehouden, Pebbles, ook zij is een bleu merle van 2 jaar en van het een na laatste nestje hebben wij een dochter aangehouden van Elsa, zij is net als haar moeder een driekleur en nu 2 jaar jong en luistert naar de naam Daantje. Ons sable meisje is Dewi, zij is een sable uit een geweldige combinatie en is nu 1 jaar oud. Ons laatste aanwinst is ons eigen gefokte sable meisje Lotte, zij is nu 3 maandjes oud. Met onze sheltiemeiden fokken wij onder de kennelnaam Silwick (zie verder het knopje “onze honden”). Ondanks het verschil qua grootte kunnen beide rassen heel goed bij elkaar en leven ze perfect en liefdevol naast en met elkaar in onze roedel.

Showen is onze hobby, maar gezondheid gaat voor schoonheid daarom zijn onze keuzes van honden heel zorgvuldig geweest.Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Staby- en Wetterhounen (NVSW) en fokken ook volgens het reglement van de NVSW. Wij behouden altijd het recht voor om eerste keuze uit het nest te hebben.

Wij vinden het heel leuk als u na uw bezoek op onze website een berichtje achter laat in het gastenboek.