Onze Honden

Jelle

Jelle

Geboren: 23 april 2008

Jelle is een zoon van onze Manus. Zijn fokker is H. de Vries en Jelle komt uit de combinatie Noiska v. ’t Hooge Holt x Manus fan è âlde leane. Jelle heeft 5 broertjes en dus was het voor ons best moeilijk kiezen welke van de 5 wij zouden kiezen. Allereerst hebben wij naar zijn karakter gekeken en daarna naar zijn bouw. Blijkbaar is het geen verkeerde keuze geweest want Jelle heeft zijn vader verslagen door heel snel Nederlands Kampioen te worden en dat niet alleen, hij is ook nog Clubmatch Winnaar 2011 geworden en in 2015 is hij opnieuw Clubmatch Winnaar geworden. Dit is best uniek te noemen want het komt zelden voor dat dezelfde hond twee keer de Clubmatch wint. Jelle is al ingezet als dekreu en zijn eerste nest is te bewonderen op www.alde-leane.com (K-nest) en zijn tweede nest met Willemijn (G-nest) is te bewonderen op www.eenhoornleijn.nl Jelle heeft HD-A.

De stamboom van Jelle vind u hier.

Van Staloptimist Fardau

Guusje

Geboren: 20 december 2011

Guusje is ineens op ons pad gekomen, ook zij is een kind van onze Manus en ze was met 8 weken naar een nieuwe eigenaresse maar dat ging niet helemaal zoals het in de planning lag dus ben ik Guusje op gaan halen op 10 maart 2012, zij was toen 11 weekjes. Guusje is dus uit de combinatie Manus fan e Alde Leane en Van Staloptimist Joska en de fokkers zijn de familie Sibma uit Ureterp. Guusje is een enorm lief en zacht teefje en tot nu toe is zij een geweldige pleegmoeder geweest voor de sheltiepups. Zij heeft in september 2016 haar eerste nestje mogen krijgen. Speciaal voor Guusje is een Friese kennelnaam aangevraagd, Út Earst Mûn.

De stamboom van Guusje vind u hier

Anga Guusje Út Earst Mûn

Sietske
Geboren: 24 september 2016
Sietske is geboren uit het eerste nest van ons Guusje. Ik heb heel lang getwijfeld welk teefje ik wilde houden en of ik wel een teefje wilde aanhouden, maar uiteindelijk heeft mijn hart het gewonnen van mijn verstand. Sietske heeft dezelfde blik die wij ook altijd in haar Opa Manus zagen. Sietske heeft ook deze naam gekregen omdat de zus van Manus Sietske heette en dat was het eerste stabijteefje waar ik verliefd op werd.
De vader van Sietske is Pytter, een prachtige reu met een schitterend hoofd, hij heeft al menig gezond nestje mogen verwekken. Guusje was zijn laatste liefde, nu mag hij met pensioen. Sietske is twee weekjes ouder als Lotte en ook al heb ik telkens gedacht, dat is toch niets twee pups aanhouden en ook nog eens van een verschillend ras, kom ik er toch op terug want ze hebben enorm veel plezier van elkaar en zijn tot nu toe elkaars dikste vriendinnetjes. We zullen zien hoe Sietske op zal gaan groeien, ik verwacht wel dat ze groter (hoger) wordt dan haar moeder Guusje.

Dawnville High Five To My Friends

Elsa
Geboren: 7 oktober 2009
Elsa komt uit een geweldige combinatie Ned. & Int. Kampioen Dawnville All That And More x Mohnessee Mr Palmer. Al vanaf dat Tinsel (Dawnville All That And More) een pup was werd ik verliefd op haar. Tinsel is van Marcella Koenen en zij is de fokster van deze prachtige innemende dame. Met Marcella had ik afgesproken dat ik graag van het tweede nest van Tinsel een pupje wilde, het liefst een blue merle teefje, maar dat was niet het geval. Toch wilde ik graag een pup van Tinsel dus of het nu een blue merle was of een driekleur, mij maakte het niets uit want ik moest en zou een pup van Tinsel en Elsa is werkelijk een kopie van haar moeder, zowel qua uiterlijk alsook qua karakter. Elsa leek als pup sprekend op haar zusje Megan (Dawnville Honey I’m Home) en ik mocht tussen deze twee meiden kiezen. Al vanaf het begin viel ik op teefje 2, dus is zij het ook geworden. Ik ben Marcella dan ook echt super dankbaar voor deze beauty. Elsa is een heel zelfstandig hondje en vindt werkelijk iedereen leuk, of het nu een hond of een mens is, deze wordt altijd heel uitbundig begroet. Elsa heeft op 31 maart 2013 haar eerste en enige pup gekregen. Dit is een prachtig reutje geworden (zie A-nest). Op 3 oktober 2014 heeft Elsa een tweede nest gekregen, dit bestond uit 4 pups, 3 teefjes en 1 reutje. Zelf heb ik er één teefje van aangehouden en dat is Daantje geworden.
Elsa heeft HD-A. Genetisch CEA/CH vrij (via ouders)

De stamboom van Elsa vindt u hier

Promise Me From Marmorea’s Shelter

Sanne
Geboren: 8 augustus 2011
Sanne is mijn lang gekoesterde droom, eindelijk een blue merle Sheltie teefje. Ik ben Thea en Addie de Jong dan ook heel dankbaar voor dit prachtige meisje. Sanne haar moeder is Abby – Ned. Kampioen Diva In Blue From Marmorea’s Shelter en haar vader is Qubie – Lizmark At Last. Op 7 oktober 2011 heb ik haar opgehaald. Haar grootste vriendin is Guusje de Stabyhoun en de rest van de roedel is ze ook enorm gek op en zij op haar. Het is een heerlijk onbevangen vrolijk teefje die heel graag tegen elke hond of kat aan gaat liggen, zij houdt enorm van knuffelen. Sanne heeft op 4 februari haar eerste nestje mogen krijgen, een driekleur reutje en een blue merle teefje (zie pups B-nest).
Sanne heeft HD-A. Genetisch CEA/CH vrij (via ouders). MDR1 +/+

Silwick Promise Me Or Just Kidding

Pebbles
Geboren: 4 februari 2014
Pebbles is een kind van Sanne (Promise Me From Marmorea’s Shelter) en Bink (Dawnville Lets Go Kidding Them). Zij is het eerste teefje dat ik zelf heb gefokt en aangehouden. Ze is echt een kopie van haar moeder en haar dolle streken heeft ze van haar vader. Een heerlijk vrij en leergierig hondje. We zullen zien wat de toekomst met haar zal gaan brengen, voor nu is het een heerlijke jonge meid die heel veel lol in het leven heeft en iedereen (mens en dier) om haar pootje weet te winden, dat is zeker ook één van de goede eigenschappen die ze van haar vader Bink heeft meegekregen.

Silwick Can’t Kidding My Friends

Daantje
Geboren: 3 oktober 2014
Daantje is een kind uit het C-nest en het tweede nestje van Elsa (Dawnville High Five To My Friends) en Bink (Dawnville Let’s Go Kidding Them). Zij lijkt, qua uiterlijk, niet op haar vader en ook niet op haar moeder, maar ze heeft nu meer het uiterlijk van haar Opa Howard (Dawnville You’ve Gotta Be Kidding). Ze heeft wel het rustige karakter van haar moeder Elsa. Wat Pebbles geërfd heeft qua karakter van haar vader Bink is dit bij Daantje dus absoluut niet het geval. Ze lijkt ook niet op haar 2 zusjes en broertje. Ze is nu mijn grootste sheltie en meet 37 cm. Dat ze op haar opa lijkt vind ik absoluut geen straf, zeker niet als ze ook zijn showkwaliteiten gaat krijgen. Daantje heeft op 18 maart 2018 haar eerste nestje mogen krijgen, 2 sable reutjes en 1 sable teefje.

Dawnville Run For The Daisies

Dewi

Geboren: 14 september 2015

Heerlijk, weer een sable meisje in huis. Zij heeft de roepnaam Dewi gekregen. Dewi is niet zelf gefokt, maar gefokt door een goede vriendin Marcella Koenen van sheltiekennel Dawnville, ik ben haar ook zeer dankbaar voor dit mooie en vooral ook lieve meisje. Zij is het derde puppenkind hier in huis van Bink, wel grappig dat ik drie verschillende kleuren shelties van hem hier heb rondlopen, maar allemaal met een ander karakter. Dewi komt uit de combinatie Scotsdream Hevenly Daize (Daizie) Australisch, Nederlands, Duits VDH & Duits Club Kampioen x Dawnville Let’s Go Kidding Them (Bink) Duits Jeugdkampioen, Sloveens Clubwinner, Sloveens Winner. Het is een ontzettend stabiele puber die het leven hier in huis met nog 6 vriendjes en vriendinnetjes helemaal geweldig vindt. Vooral Pebbles en Daantje zijn haar grote speelvriendinnetjes. Ik ben ook benieuwd hoe deze toverbal zal gaan uitgroeien.

Silwick Don’t Ya Tell Mummy

Lotte
Geboren: 8 oktober 2016
Lotte is uit het laatste nest (D-nest) van Elsa (Dawnville High Five To My Friends). Elsa zal hierna geen pups meer krijgen, ze heeft nu 3 nestjes gehad en dat vind ik meer dan zat. Ik wilde heel graag nog een puppenkind van Elsa omdat ze een geweldig karakter heeft en ze geeft dat ook heel goed door en dat merk ik nu ook weer terug in Lotte. Een hele vrije pup en voor de duvel niet bang. Nu heb je er altijd twee voor nodig om een gezonde en fijne pup te krijgen dus papa Veron (Kamp. Little Ytsud of Queensland) heeft hier natuurlijk ook voor gezorgd. Veron heeft voor mij echt de wauw-factor en de eigenaresse van Veron is Rianne Schoeber van Sheltiekennel De Casa Wolveson. Ik ben heel benieuwd hoe mijn tweede sable meisje uit zal gaan groeien.

Silwick Femme Fatale

Coosje Geboren: 18 maart 2018

Coosje komt uit de combinatie Daantje (Silwick Can’t Kidding My Friends) x Luke (Lavika London Look). De eigenaresse van Luke is Beate Alexander in Duitsland. Qua karakter lijkt ze op haar vader want haar moeder Daantje is een bedeesd typetje en dat is Coosje alleszins, het is meer een ongeleid projectiel die werkelijk alles en iedereen leuk vindt. Ze vindt ook altijd wel iemand om mee te dollen, vooral Dewi en Lotte zijn haar favoriet. Stabij Sietske vindt ook zij wat te ruig, maar ze daagt haar wel uit. We zullen zien hoe deze pup gaat uitgroeien.

Silwick Guess Who

Jerommeke

Geboren: 29 oktober 2018
Altijd heb ik gezegd, geen reu meer na Jelle, maar ja het bloed kruipt waar het niet gaan kan en zal Jerommeke hier mogen blijven wonen. Jerommeke is een pup van Dawnville Run For The Daizies (Dewi) en Maybe The Winner Des Diablotins de Nooch (Winni). Uiteraard zijn we heel benieuwd hoe hij uit gaat groeien. Als hij naar behoren uitgroeit zal hij, als hij volwassen is, als dekreu mogen gaan fungeren.